Șobolanul super-erou

Șobolanul super-erou! A câștigat medalia de aur pentru vitejie: a dezgropat 39 de mine antipersonal ( video )

Asociația britanică pentru drepturile animalelor, PDSA, a acordat medalia de aur pentru vitejie lui Magawa, unui șobolan african uriaș, pentru „curajul său de a salva vieți . Șobolanul, de fapt, are o carieră ca un super-erou autentic: a găsit 39 de mine antipersonal și 28 de piese de artilerie neexplodate în Cambodgia, curățând  bombe în peste 141 de mii de metri pătrați, echivalentul a 20 de terenuri de fotbal. Acum, lucrarea lăudabilă a lui Magawa a fost recunoscută oficial de PDSA cu o mică medalie care a fost atârnată la gâtul rozătoarei.

Citește și Un șobolan uriaș iese din canalizare după o furtună: fotografia devine virală, dar care este adevărul?

Șoarecele în vârstă de șapte ani a fost antrenat de organizația caritabilă belgiană Apopo , o asociație cu sediul în Tanzania care de-a lungul anilor s-a specializat în instruirea așa-numitelor HeroRAT, șoareci capabili să descopere prezența minelor terestre. Animalele urmează un antrenament de un an, după care li se eliberează un certificat. Potrivit lui Apopo, Magawa – născut și crescut în Tanzania – cântărește 1,2 kilograme și are o lungime de 70 de centimetri. Deși este mult mai mare decât multe alte specii de șobolani, este suficient de mic  și ușor pentru a nu declanșa mina dacă calcă pe ea.

La fel ca toate celelalte HeroRAT-uri, Magawa a fost antrenat să miroase un compus chimic din interiorul explozivilor: rozătoarea este, prin urmare, capabilă să ignore „resturile” metalice și să găsească foarte repede doar minele neexplodate. Odată ce a găsit un exploziv, Magawa zgârie suprafața, alertând astfel echipa pentru a dezamorsa bomba. Șobolanul poate căuta o zonă de dimensiunea unui teren de tenis în doar 20 de minute. Potrivit lui Apopo, pentru o persoană cu un detector de metale ar fi nevoie nu mai puțin de trei sau patru zile pentru a inspecta cu atenție o zonă similară.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com