Coronavirus, studiu : „În Anglia, 50% din populație ar putea fi deja infectată”

Din Anglia provine un studiu nou și șocant: aproximativ jumătate dintre cetățenii britanici ar fi fost deja infectați cu noul coronavirus . Conform cercetătorilor de la Oxford, Covid-19 ar putea să circule liber în Regatul Unit de mai bine de o lună. În prezent, prințul Charles se numără printre printre bolnavii ilustri din țară .

Până la 30 de milioane de britanici pot fi deja infectați de Covid-19, o ipoteză care rezultă dintr-un nou studiu, dezvoltat de oameni de știință de la Universitatea din Oxford. Cercetătorii de la Departamentul de Zoologie și Departamentul de Medicină „Nuffield” au dezvoltat un model matematic bazat pe datele infecțiilor și deceselor înregistrate în Regatul Unit și în Italia. Modelul se numește “susceptibility-infected-recovered model”, dezvoltat cu sub supravegherea profesoari Sunetra Gupta. Potrivit studiului, virusul este prezent în Anglia încă din ianuarie . Cum? Amestecată cu gripa și bolile tipice anotimpului de iarnă, manifestându-se într-un mod ușor sau asimptomatic.

Citește și Coronavirus, SUA alege pe cine să salveze: persoane cu dizabilități și alți pacienți excluși din terapia intensivă

Dacă într-adevăr 50% din populația engleză este deja infectată, atunci ar însemna că doar unul din o mie de persoane ar avea nevoie de spitalizare . Această statistică ar scădea mult rata mortalității coronavirusului; ipoteza este totuși de confirmat.

Pentru a fi confirmată acestă ipoteză, potrivit Sunetra Gupta este necesar: „Începeți imediat investigații serologice la scară largă , adică teste de anticorpi, pentru a evalua în ce stadiu al epidemiei suntem acum”. În practică, trebuie să mergeți să găsiți toți imunizații, pentru a înțelege cât de mult s-a răspândit virusul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com