Phil Hogan, comisarul comercial irlandez al UE, și-a anunțat demisia

A încălcat regulile impuse împotriva coronavirusului: comisarul comercial al UE, Hogan , demisionează

Phil Hogan, comisarul comercial irlandez al UE, și-a anunțat demisia după ce a admis că a încălcat regulile de blocare a coronavirusului, participând la o cină  cu peste 80 de persoane, la un club de golf din Parlamentul local din Galway. În Irlanda, regulile împotriva coronavirusului interzic evenimentele cu mai mult de 6 persoane.

Și Ministrul Agriculturii, Dara Calleary, și-a dat demisia   pentru același incident. Potrivit premierului irlandez Michael Martin, comportamentul înaltului oficial “a subminat întreaga abordare a sănătății publice din Irlanda”. Hogan, care și-a cerut scuze, și pentru a participa la celebra cină s-ar fi oprit în județul Kildare unde locuiește, încălcând astfel și blocarea locală.

Coșmarul Ebola revine în Congo: cel puțin 100 de persoane infectate și 43 de morți

Hogan: „Îmi pare profund de rău. Îmi pare foarte rău că, în timpul  călătoriei mele în Irlanda – țara în care am fost atât de mândru să o reprezint ca funcționar public în cea mai mare parte a vieții mele de adult – a provocat atât de multă îngrijorare, disconfort și supărare”.

S-a întâmplat în Franța: un bolnav de Covid internat în spital a avut o erecție de 4 ore: «Un efect secundar al virusului»

Demisia comisarului comercial, asupra căreia UE are competență exclusivă, vine într-un moment delicat pentru comisia von der Leyen, care pierde omul însărcinat să stabilească noi relații comerciale cu Regatul Unit.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com