Coronavirus, extraordinară binecuvântare „urbi et orbi” a Papei Francisc: „Dumnezeule nu ne lasa în mijlocul furtunii”

Papa se roagă singur în curtea Bazilicii Sf. Petru pentru a invoca sfârșitul pandemiei

„Atotputernicul și milostiv Dumnezeu privește starea noastră dureroasă și nu ne lasă în mijlocul furtunii”. Așa începe rugăciunea pe care Papa Francisc a recitat-o ​​în curtea bisericii din Bazilica Sf. Petru pentru a invoca sfârșitul pandemiei coronavirusului. La sfârșit, o extraordinară binecuvântare „urbi et orbi”, pentru oraș și lume, care se face  de obicei de Paște și Crăciun.

„Înfricoșați și deznădăjduiți, chemați să se luptăm împreună” „De câteva săptămâni se pare că a căzut seara ”, a continuat Bergoglio. „Întunericul gros s-a așternut pe piețele, străzile și orașele noastre. Au preluat viața noastră umplând totul cu o tăcere asurzitoare și un gol dezolant și ne-am trezit în frica și pierduți, cuprinși de o furtună neașteptată și furioasă. Ne-am dat seama că ne aflăm în aceeași barcă, toți fragili și dezorientați  fragile, dar, în același timp, importanți și necesari, toți chemați să luptă împreună”

Citește și Coronavirus, situație dramatică în Italia: numărul deceselor a ajuns la 969 !

“Dumnezeule, nu ne lasă în mijlocul  furtunii” “De ce îți este frică? Încă nu ai credință?”. Papa Francisc a pornit de la întrebarea lui Isus către discipolii înspăimântați de furtuna din Lacul Tiberias pentru a încheia omilia.

“Dragi frați și surori, din acest loc, care spune credința stâncoasă a lui Petru, aș dori să vă încredințăm tuturor Domnului, prin mijlocirea Sfintei Fecioare, sănătatea poporului său, steaua mării furtunoase. Din această colonadă care îmbrățișează Roma și lumea coboară asupra voastră, ca o îmbrățișare consolatoare, binecuvântarea lui Dumnezeu. Doamne, ne ceri să nu ne fie frică, dar credința noastră este slabă și ne temem. Dar Tu, Doamne, nu ne lăsa în mijlocul furtunii “.

Sursa: TgCom24

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com