greva

COVID-19, epidemia din Coreea de Sud nu oprește greva medicilor

Mii de medici sud-coreeni au intrat în grevă ieri, în ciuda ordinului guvernului de la Seoul de a se întoarce la locurile de muncă, motivat de urgența COVID-19, în care numărul infecțiilor au început să crească cu repeziciune, relatează  agenția de știri Yonhap.

Greva colectivă a medicilor va dura trei zile și a fost promulgată de Asociația Medicală Coreeană, care are aproximativ 130.000 de membri.

Guvernul a ordonat medicilor din regiunea Seul să se întoarcă la muncă, deoarece astăzi numărul de noi infecții din COVID-19 a crescut la peste 300. Ministrul Sănătății, Park Neung-hoo, i-a amenințat pe cei care nu respectă legea cu închiderea contractului de muncă și imposibilitatea de a mai profesa  sau chiar închisoare de până la trei ani și amenzi de peste 25 de mii de dolari.

Covid, aproape 5500 de noi cazuri în Franța: niciodată atât de multe de la mijlocul lunii aprilie

Greva este legată de reforma personalului medical dorit de Ministerul Sănătății din Coreea de Sud, care intenționează să crească cotele de admitere la școlile de medicină cu 4 mii în termen de 10 ani începând cu 2022 și să deschidă o nouă școală publică de medicină.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com