Covid, un studiu dezvăluie: „Soarele omoară virusul în câteva minute”

Dacă este expus la lumina soarelui, SARS-CoV-2 conținut în picăturile de salivă și depuse pe diferite materiale, este inactivat după câteva minute. Acest lucru rezultă din studiul „ ‘Simulated Sunlight Rapidly Inactivates SARS-CoV-2 on Surfaces’” și a fost publicată pe 20 mai de Universitatea din Oxford în Jurnalul de Boli Infecțioase.

Potrivit studiilor anterioare au arătat că virusul COVID-19 este stabil pe suprafețe pentru perioade lungi în medii interioare . În acest studiu, însă, cercetătorii au efectuat experimente „recreând artificial radiația solară și lumina reprezentativă a solstițiului de vară la 40 ° N latitudine la nivelul mării într-o zi senină”. S-a arătat că lumina soarelui simulată este capabilă să inactiveze 90% din virusurile din soluția care imita saliva în 6,8 minute și în 14,3 minute în mediul înconjurător.

Samantha, bolnavă în fază terminală, reușește să-și îndeplinească visul în ciuda pandemiei

“Acest studiu oferă primele dovezi că lumina soarelui poate inactiva rapid SARS-CoV-2 pe suprafețe, ceea ce sugerează că persistența și, prin urmare, riscul expunerii, poate varia semnificativ între mediul interior și exterior. Aceste date indică faptul că lumina solară naturală poate fi eficientă ca dezinfectant pentru materialele neporoase contaminate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com