Furtuna în Brazilia, bilanțul victimelor se agravează: 44 de morți și 17 mii de strămutați

O furtună teribilă a lovit Brazilia , mai exact Minas Gerais, un stat din sud-estul țării. Datele arată o situație dramatică: numărul de morți  în prezent a crescut la 44, 19 dispăruți, 12 răniți și aproape 17 mii strămutați . Președintele Jair Bolsonaro a spus că guvernul face „tot posibilul” pentru a rezolva situațiile de urgență.

Institutul meteorologic național a declarat că precipitațiile care au lovit țara sunt catastrofale.  Potrivit experților, în zona Minas Gerais, nu a mai plouat așa de mult  de 110 ani. De la ora 9 dimineața (ora locală) vineri, 24 ianuarie, 171,8 mm de ploaie au căzut în Belo Horizonte, marcând un record absolut. Așa cum se așteptau de experți, precipitațiile au revenit sub control duminică 26 ianuarie, dar riscul alunecărilor de teren și alunecărilor de teren rămâne foarte mare .

Citește și ISIS a lansat un apel de atac împotriva evreilor

Autoritățile din Brazilia raportează că aproximativ 30 de orașe sunt afectate de această furtună extraordinară. Ploile au devastat complet Minas Gerais și  unele părți ale regiunii vecine Rio de Janeiro, unde  trei pâraie au ieșit din matcă și au inundat șapte localități.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com