Kim Jong-un este „viu și este bine”, spune guvernul sud-coreean

Moon Chung-in, consilier al președinției sud-coreene pentru afaceri externe și unul dintre cei mai cunoscuți oficiali ai țării, a declarat pentru CNN că dictatorul nord-coreean Kim Jong-un este „viu și este bine”, în ciuda zvonurilor care circulă de atunci zile la moartea sa.

“Poziția guvernului nostru este stabilă”, a adăugat Moon. Kim se află în zona Wonsan din 13 aprilie. În acest moment nu a fost detectată nicio mișcare suspectă ». Wonsan este un oraș de coastă aflat la aproximativ 150 de kilometri de Pyongyang, capitala țării. Diferite informații au circulat între sâmbătă și duminică, inclusiv unele din surse de informații, potrivit cărora Kim stătea într-o stațiune de pe litoral din zonă. Sâmbătă a fost lansată o fotografie din satelit care arată care este probabil trenul personal al lui Kim, parcat în stația de lângă o stațiune din Wonsan , un posibil indiciu că Kim s-a mutat acolo în ultimele zile (și că este în viață).

Kim Jong-un – care are 36 sau 37 de ani (nu există anumite informații despre vârsta lui) și a devenit lider al regimului nord-coreean în 2011. Nu a apărut în public încă din 11 aprilie, când a prezidat o importantă ședință a Partidului Muncitorilor . Nici absențele prelungite ale lui Kim Jong-un din viața publică nu sunt neobișnuite și adesea duc la speculații despre starea sa de sănătate. În parte, acest lucru se datorează secretului extrem care înconjoară regimul nord-coreean și care lasă ziarele din întreaga lume fără posibilitatea de a verifica și de a confirma știri despre ceea ce se întâmplă în țară.

Kim Jong-un A MURIT, spun surse de presă din Hong Kong

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com