Wuhan, prima clădire a spitalului este gata: terminată în doar 4 zile

După doar 4 zile, a fost finalizată astăzi prima clădire a spitalului Huoshenshan din Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus care afectează întreaga lume, raportează agențiile de știri. Spitalul ar trebui finalizat și livrat militarilor pe 2 februarie, conform raportului People’s Daily, care a împărtășit un timelapse incredibil al operațiunilor pe canalele lor sociale.

Timpurile record pentru construcția clădirii, situată în partea de est a orașului și pe modelul celui construit la Beijing în 2003 pentru a trata pacienții cu Sars, deoarece cazurile de contagiune cu pneumonie virală continuă să crească.

Citește și Coronavirus: în Wuhan se lucrează la construirea unui spital de urgență

Chiar astăzi, prim-ministrul chinez Li Keqiang, care a vizitat orașul capitalei din provincia Hubei, a solicitat accelerarea lucrărilor la un nou spital dedicat tratamentului pacienților afectați de virusul nCoV 2019. „Trebuie să folosim toate mijloacele posibile pentru a admite toți pacienții”, a adăugat Li.

Pentru a rezolva situațiile de urgență, autoritățile Wuhan au dispus construirea a două noi spitale:  Huoshenshan,   cu o capacitate cuprinsă între 700 și 1000 de paturi, a căror primă clădire a fost deja finalizată astăzi , și Leishenshan, cu o capacitate de la 1.300 la 1.500 de locuri. Cele două structuri dedicate terapiei specifice a infecției sunt de așteptat să se deschidă în 3 și respectiv 5 februarie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com