Coronavirus, în Columbia cei care încalcă carantina sunt pedepsiți în public

Autoritățile orașului Tuchin, Columbia, a decis să pedepsească în public cetățenii care sunt prinși încălcând reglementările de carantină prevăzute pentru a conține coronavirusul . O metodă care la prima vedere poate părea barbară, dar își are rădăcinile în cultura populară autohtonă a orașului columbian, situată în partea de nord a departamentului din Cordoba. Cei care sunt prinși încălcând  carantina sunt blocați la pământ cu un picior introdus într-un lung pilon din lemn și lăsați la soare timp de douăzeci de minute. Dacă nu sunt la o primă abatere, minutele de stat sub soare sunt mai multe

Ucisă și tăiată în bucăți de gelozie, fostul iubit condamnat la închisoare pe viață

Deși decisiv neobișnuit, măsura a fost apărată de primarul Tuchin Alexis Salgado , care a spus că pedeapsa a fost decisă de garda autohtonă, inspirându-se din pedepsele antice ale populațiilor locale: „Este important să spunem că această măsură face parte din sancțiunile prevăzute în legea de autoguvernare a poporului Zenú. Este o sancțiune preexistentă care face parte din regimul disciplinar și de sancționare pentru membrii rezervației ” .

Brazilia, Jair Bolsonaro anchetat

Marea majoritate a locuitorilor din Tuchin aparține de fapt grupului etnic Zenù, iar aplicarea acestui tip de sancțiune permite populației să își păstreze identitatea culturală .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com