Peste un milion de pisici mâncate în fiecare an în Vietnam: raportul șocant

Un raport scris de două ONG-uri evidențiază numărul impresionant al comerțului de pisici din Vietnam: peste un milion sunt sacrificate și mâncate într-un singur an

Acestea sunt numerele care rezultă dintr-un raport întocmit de Fundația „Four Four Paws and Change For Animals” cu privire la o serie de investigații privind traficul ilicit de carne de pisică în Vietnam. O piață care nu pare să se micșoreze în niciun fel, dar care, în virtutea pandemiei Coronavirus și a creșterii sărăciei, se extinde scăpând de sub control.

În fiecare an, peste un milion de pisici sunt ucise și apoi mâncate. Pisici ale străzii, dar și domestice, după cum se confirmă în raport, au fost scoase din case și apoi masacrate brutal pentru a fi livrate în cantități mari angrosistului. Următorul pas al acestui comerț „ascuns”este transportul la punctul de vânzare sau la abatoare, înghesuite în cuști mici, fără mâncare sau apă. Un anumit număr de pisici mor în timpul călătoriei, epuizate de lipsa apei și de temperaturile ridicate.  Cele  care încă supraviețuiesc au însă o viață scurtă: sunt ucise sau bătute până la moarte.

Covid, UE semnează primul contract pentru 300 de milioane de doze de vaccin

În țară, o pisică costă 5,7 € pe kilogram, iar carnea poate fi vândută între 7,5 și 18,9 € pe kilogram. Între 1998 și ianuarie 2020, consumul de pisici a fost complet interzis, însă comerțul ilegal nu se oprește, în ciuda faptului că, din 2012, oricine transportă o pisică trebuie să-și dovedească originea cu documentație adecvată. Invitația celor două ONG-uri către guvern este aceea de a restabili legile care interzic în mod explicit comerțul de carne de pisică, precum și de a proteja animalele de companie împotriva furtului prin reglementări adecvate.

Mai mult decât atât, comerțul cu pisici reprezintă, având în vedere cele întâmplate la Wuhan, un potențial pericol pentru sănătatea umană din cauza riscului de boli grave.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com