17 delfini au fost găsiți morți pe plaja Mauritius, din cauza deversării de petrol

17 delfini au fost găsiți morți pe plaja Mauritius. Nu era nici o îndoială. Animalele sunt primele victime ale poluării și ale deversării în mare a combustibilului care a ieșit din navă la sfârșitul lunii iulie și care a ajuns în reciful de corali din Insulele Mauritius. Potrivit rapoartelor agenției de știri Reuters,  miercuri, 17 delfini s-au bătut pe coasta Mauritius. Multe, prea multe. Acest lucru a fost dezvăluit de un oficial guvernamental.

„Delfinii morți aveau mai multe răni și urme de sânge în jurul fălcilor, dar nici urmă de ulei. Cei care au supraviețuit, aproximativ 10, arătau foarte obosiți și abia puteau înota ”, a declarat Jasvin Sok Appadu din Ministerul Pescuitului.

La sfârșitul lunii iulie, reamintim, nava-container MV Wakashio, care arborează pavilionul Panama, s-a ciocnit în largul coastei Mauritiusului de reciful de corali. Nava a ajuns în largul Point d’Ensy, în Oceanul Indian.

Yoko Ono spune că nu: Mark David Chapman, criminalul lui John Lennon, rămâne în închisoare

La o lună după vărsarea petrolului, din păcate, pagubele faunei sunt evidente. Cu toate acestea, autoritățile nu par să dea vina de moartea delfinilor pe dezastrul ecologic. Activiștii spun ca decesele au fost cauzate de deversarea petrolului, dar ministrul pescuitului a spus ca “la prima vedere” că nu. În opinia sa, cel puțin doi delfini au fost mușcați de un rechin. Carcasele au fost duse la Centrul de cercetare în domeniul pescuitului Albion pentru autopsie, iar rezultatele sunt așteptate miercurea viitoare.

Într-un tweet, Greenpeace Africa a spus:

Acest incident trebuie investigat complet și transparent! Dacă deversarea de petrol a fost cu adevărat cauza acestei tragedii, atunci cei vinovați trebuie să fie trași la răspundere pentru daunele aduse comunităților de coastă   ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com