Marea Britanie, alarmă pentru bolnavii de cancer: „alte 18.000 de persoane vor muri de Coronavirus”

Aproape 18.000 de persoane cu cancer ar putea muri în Anglia după ce pandemia coronavirusului a obligat spitalele să întrerupă chimioterapia și alte tratamente ad hoc. Potrivit The Guardian, oncologii prezic că un număr  de 6.270 de persoane care au fost diagnosticate recent de cancer ar putea muri în următoarele 12 luni ca urmare a consecinței directe a blocării cauzate de coronavirus. În total se vorbește despre 17.915 de morți. Potrivit experților, aceasta este o creștere de 20% a victimelor cancerului înregistrate în fiecare an în Anglia, conform ultimelor statistici disponibile.

“Coronavirusul va reveni în fiecare an, ca gripa”

Covid 19 în Regatul Unita provocat 21.678 de decese și peste 4.300 de persoane au murit în spitale în ultimele două săptămâni, ceea ce a adus totalul la peste 26.000 de victime. Noua analiză aruncă o lumină asupra uneia dintre cele mai grave consecințe asupra sănătății pandemiei. Macmillan Cancer Support a descris situația drept extrem de îngrijorătoare și a spus că cancerul nu ar trebui să fiu uitat în timpul crizei coronavirusului.

Studiul șoc: „Cei care au murit din cauza Coronavirusului au pierdut în jur de 13 ani de viață”

Noua cercetare, realizată de University College London (UCL) și Data-Can, un centru de cercetare privind datele de sănătate pentru diagnosticul și tratamentul cancerului în Marea Britanie, este primul care cuantifică impactul potențial al Covid 19 pe sistemul național de sănătate. Acesta arată cum întârzierea tratamentului pentru multe forme de cancer, inclusiv diagnostic, teste și operații este cauzat de frica persoanelor de o posibilă infecție. Acest studiu se bazează pe registrele medicale ale peste 3,5 milioane de pacienți din Anglia.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com