Pământul atinge punctul de neîntoarcere: cele 9 evenimente care ne duc la prăbușire

Planeta noastră se îndreaptă către un punct de neîntoarcere și dacă nu se iau măsuri urgente și drastice împotriva crizei climatice, civilizația noastră va fi în grav pericol.

Un grup de cercetători a făcut bilanțul situației și susține că schimbările aduse sistemelor terestre de mediu acum sunt ireversibile : suntem într-o stare de urgență planetară și multe zone ale Pământului vor fi nelocuite în curând. Echipa , condusa de Timothy Lenton, profesor de schimbările climatice și știința sistemului de pământ de la Universitatea din Exeter din sud – vestul Angliei, a identificat nouă evenimente interconectate , care ne duc la prăbușire.

 

Citește și Corpuri umane lăsate să se descompună și devorate de șobolani: scandal la centrul de studiu de la Universitatea din Paris

Acestea includ defrișarea în Amazon , reducerea gheții marine arctice, distrugerea recifelor de corali la scară largă, topirea capacelor de gheață din Groenlanda și Antarctica de Vest, dezghețarea permafrostului, destabilizarea pădurilor boreale și încetinirea curenți oceanici.

Acestea sunt evenimente vor avea un efect în cascadă asupra crizei climatice actuale . De exemplu, Arcticul se încălzește de cel puțin două ori mai repede decât media globală; topirea gheții marine arctice contribuie în continuare la această încălzire. La rândul său, creșterea temperaturii determină o dezghețare mai mare a permafrostului arctic, solul care rămâne în mod normal înghețat pe tot parcursul anului și care, atunci când este eliberat, eliberează dioxid de carbon și metan în atmosferă, alimentând în continuare încălzirea globală.

Un adevărat cerc vicios care accelerează tot mai mult schimbările climatice .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com