Tunelul subacvatic care va face legătura între Danemarca și Germania

Vineri, parlamentul danez a aprobat construirea unui tunel subacvatic care va conecta țara de Germania. Într – o declarație eliberată de Ministerul danez al Transporturilor se precizează că cele două țări au convenit începerea lucrului de la 1 ianuarie 2021. Construcția de pe partea germană va începe în schimb în 2022 și este de așteptat ca tunelul va fi finalizat în 2029.

Coronavirus, în marea din Ibiza poate exista un adevărat tratament

Ministerul a descris acordul drept o „decizie istorică”, definind tunelul drept o nouă „poartă” pentru Europa. Tunelul va traversa Centura Fehmarn, o strâmtoare a Mării Baltice care separă insula germană Fehmarn din Schleswig-Holstein, cel mai nordic stat al Germaniei, și cea daneză din Lolland, la sud de Copenhaga. Tunelul va avea o lungime de 18 km și va include o cale ferată dublă și o autostradă cu patru benzi. Trenurile și mașinile pot traversa strâmtoarea în șapte sau respectiv zece minute, în timp ce un feribot aproximativ o oră. Odată finalizat, acesta va fi cel mai lung tunel subacvatic din lume care poate fi  traversat cu mașina și cu trenul.

Un miliardar din Norvegia, suspectat că a jucat un rol în uciderea soției sale dispărută în urmă cu un an și jumătate

Despre proiect se vorbea de mai bine de zece ani, dar abia acum țările au găsit un acord privind finanțarea tunelului. Proiectul va costa 52,6 miliarde de coroane daneze (7 miliarde de euro), dintre care aproape un miliard vor fi alocate din fondurile UE.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com