Protestele din Europa făcute împotriva restricțiilor  Covid sunt intense

Protestele împotriva măsurilor Covid: 300 de persoane arestate la Berlin

Protestele din Europa făcute împotriva restricțiilor  Covid sunt intense. De la Berlin la Londra și la Paris, mii de oameni  au manifestat sâmbătă împotriva măsurilor restrictive ale guvernelor  respective. Aproximativ 300 de persoane au fost arestate la Berlin de poliția germană, care a intervenit pentru a împrăștia marșul la care au participat 30 de mii de persoane. Printre cei arestați se numără Attila Hildman, un cunoscut apărător al teoriilor conspirației asupra virusului.

Poliția a decis să intervină pentru a dispersa marșul, deoarece măsurile de distanțare socială și protecție prevăzute de legislația anti Covid, care au fost contestate de participanți nu au fost respectate. În acest moment, un grup de protestatari de extremă dreaptă, aproximativ 3 mii, au început ciocniri cu poliția în care, potrivit consilierului de interne din Berlin, Andreas Geisel, șapte ofițeri au fost răniți. La Londra, peste o mie de oameni s-au adunat în Trafalgar Square. Judecând după imaginile difuzate de presa britanică, protestatarii nu au respectat distanțele și mulți dintre ei nu au purtat măști.

Berlin, 18 mii pe străzi împotriva măsurilor anti Covid: intervenția poliției

Participarea la demonstrația de la Paris a fost mai puțin extinsă. Aproximativ 300 de persoane s-au adunat în locul de la Nation sâmbătă după-amiază, strigând lozinci împotriva utilizării obligatorii a măștilor. Peste 100 de protestatari sancționați de poliție pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit