Oamenii de știință au ajuns la concluzia că Covid-19 poate dăuna sistemului cardiovascular și la persoanele sănătoase

Coronavirusul poate afecta sistemul cardiovascular chiar  persoanelor sănătoase. Acest lucru rezultă din cercetările efectuate de un grup de cercetători americani în colaborare cu oamenii de știință de la Universitatea din Texas .

Echipa americană de cercetare condusă de oameni de știință de la Școala Medicală McGovern din cadrul Universității din Texas Health Science Center din Houston care colaborează cu colegii lor din Texas Heart Institute din Houston, Brigham și Women’s Hospital, Facultatea de Medicină a Universității Harvard și Universitatea din Minnesota în Minneapolis, coordonat de Mohammad Madjid , profesor în Departamentul de Medicină al Universității Texas, au ajuns la concluzia că Covid-19 poate dăuna sistemului cardiovascular . Afecțiunea cardiacă ar fi legată de niveluri crescute de troponină , un număr mare de acest tip de enzimă poate duce la atac de cord .

„Este frecvent observat în cazurile cele mai severe de Covid-19 și este puternic asociat cu mortalitatea. Boala este asociată cu o încărcătură inflamatorie ridicată care poate induce inflamații vasculare, miocardită și aritmii cardiace “.

Citește și China: aproximativ 14% dintre pacienții considerați vindecați de Covid-19 au rezultat din nou pozitivi

Profesorul Madjid a explicat că nu doar persoanele cardiopatice sau cele cu afecțiuni ale inimii sunt la risc, dar ci și cele sănătoase : „Este probabil ca și în absența altor bolilor cardiovasculare mușchiul cardiac să fie afectat de coronavirus. Leziunile cardiace pot apărea la orice pacient, cu sau fără boli cardiovasculare anterioare, însă riscul este mai mare pentru cei care suferă deja de inimă, de exemplu hipertensivii sau pentru pacienții cu probleme  arterei coronariană care oxigenează inima “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com