Yemen: rebelii Houthi vânează oamenii infectați de coronavirus cu Kalashnikov

Milițienii rebeli Houthi  vânează cazurile suspecte de coronavirus. Potrivit unui videoclip de pe Twitter, un membru al echipelor de intervenție rapidă Houthi care operează în Sana’a, au mers la domiciliul unui caz suspect de Covid-19 în haine speciale de protecție și cu un Kalashnikov , înainte de a trage mai multe focuri în aer. Activiștii au susținut ca echipele de intervenție de urgență ale Autoritații Houthi au închis un drum în Sana’a cu vehicule militare însoțite de o ambulanță și un autobuz pentru a transfera persoane suspectate, înainte ca personalul medical să intervină într- o casă despre care se crede că este una dintre posibile infecții.

Nu doar coronavirus. SUA a fost invadată de viespile killer care decapitează albinele

Într-un videoclip, milițianul a fost văzut trăgând focuri de armă în aer . În fundal, se aude o voce care spune că două persoane infectate au fost încărcate în autobuze. Una dintre persoanele care au publicat  videoclipul, jurnalistul yemenit Farouk Kamali, a declarat că imaginile au fost filmate într-un cartier numit „Dabwa”, la sud de Sana’a. În ultimele zile, presa yemenită a raportat adevărate intrări în forță în cartiere și spitale în care persoanele suspectate de a avea Coronavirus au fost aduse cu forța.

Publicarea imaginilor  vine simultan cu anunțul guvernului yemenit că s-au înregistrat  infecții în  Aden și Taiz. Potrivit site-ul local de știri „Al-Masdar Online” joi, două surse medicale și un angajat al Organizației Mondiale a Sănătății susțin  că au fost descoperite două cazuri de Covid 19 în Sana’a și că grupul Houthi a pus în carantină o întreagă familie , după ce le-a asediat casa.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram