Zuckerberg, Bezos și Musk din ce în ce mai bogați: cu pandemia au câștigat 845 miliarde de dolari

Pandemia îi îmbogățește pe bogătașii  americani. De la 18 martie, când au început blocările , cei 643 de miliardari au câștigat 845 miliarde de dolari , sau 141 miliarde pe lună sau mai bine zis 4,7 miliarde pe zi. Cifre stratosferice datorită cărora „comoara” lor a crescut  de la 2.950 miliarde de dolari la 3.800 miliarde.

Potrivit Institute for Policy Studies, care face conturile în buzunarele americanilor bogați, cel mai mare beneficiar al pandemiei este Jeff Bezos. Averea patronului Amazon a crescut cu 65%, sau 73,2 miliarde de la începutul crizei până la cifra record de 186,2 miliarde, cu care deține titlul de cel mai bogat om din lume. Elon Musk , a cărui avere a crescut cu 247% până la 92 de miliarde de dolari. Dar nici Mark Zuckerberg nu se poate plânge . Numărul unu al Facebook-ului, în ciuda criticilor și scandalurilor, și-a văzut averea crescând cu 84%, până la 100,6 miliarde.

Tesla cu pilot automat oprit în timp ce gonea pe o autostradă cu 150 km/h: șoferul dormea

Câștigurile uimitoare sunt în contrast cu cele aproape 200.000 de decese din Statele Unite cauzate de coronavirus și buzunarele goale ale americanilor și ale statelor individuale, arătând o creștere a inegalităților . O lacună care crește și aduce în prim plan dezbaterea privind impozitarea resturilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit